maanantai 18. tammikuuta 2016

18.01.2016 Kogula Eakatekodu

Paikkana on Saarenmaalla sijaitseva vanhainkoti, joka on yksi osa AS Hoolekandeteenused konsernia. Konserniin kuuluu kaiken kaikkiaan 23 hoitokotia ja se tarjoaa palveluita ikäihmisille, kehitysvammaisille ja mielenterveys/päihde kuntoutujille. Tehtävänä on antaa enemmän virikkeitä asiakkaan elämään yhteisön keskuudessa, tukea asiakkaita työssä ja opiskelussa sekä tarjota asiakkiakkaille monipuolinen ruokavalio.
Yhtiöllä on kaikkiaan yli 1000 työntekijää.
Jokaisella hoitokodilla on käytössä sähköauto.

Arvot:
-kunnioitus
-rohkaisu
-kekseliäisyys
-progressiivisuus
-luotettavuus

Seitsemän päivää harjoittelua takana. Aika mennyt todella nopeasti ja paikallisen kielen ymmärrys kasvanut valtavasti. Vanhainkodissa henkilökunnan kanssa pärjää Suomella ja Englannilla. Asiakkaiden kanssa toimiessa välillä tarvisen tulkkaus apua. Henkilökunta on ystävällistä ja vieraanvaraista.

Kesäinen kuva hoitokodin pihalta.

Hoitokoti ulkoapäin. Piha-alueella asiakkaat voivat ulkoilla. Rakennettu vuonna 1953 ja toiminut kasarmi rakennuksena -60 luvulle saakka, jonka jälkeen ollut mielenterveys kuntoutus paikka. Vuonna 2009 muutettu vanhainkodiksi.

Kaikkiaan 60 metriä pitkällä pääkäytävällä on hyvä kävelyttää asiakkaita.

Hoitohenkilökuntaa kuvassa. Henkilökuntaa on kaikkiaan 18, johtaja, sairaanhoitaja, 14 hoitajaa, talonmies ja siivooja.

Kelloa kilistämällä ilmoitetaan ruokailut.

Ruokailusali.

Päivän ruokalista suomeksi, aamiainen: neljänviljanpuuro, kinkkulevite, kahvi. Lounas: perunaa, gulasskastike, porkkanaraaste, kiisseli. Päivällinen: makaroonilaatikko, banaanipyree, piimä (paikallisessa kielessä piim tarkoittaa maitoa). Iltapala: juustolevite, sepik (vaalen ja tumman leivän sekoitus), tee. Ruuat tulevat valmiina isommasta keittiöstä, joka kuuluu yhtiölle. Henkilökunta voi kustantaa itselleen samaa ruokaa.

Mallikuva asiakashuoneesta. Huoneita on eri kokosia, riippuen asiakkaan toimintakyvystä ja apuväline tarpeista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti