sunnuntai 10. tammikuuta 2016

09.01.2016 Menomatka Viroon Saarenmaalle

Lähtö omalla autolla aamulla Kajaanista ensimmäistä etappia Länsisatama Tyynenmerenkatu 8 Helsinki, välimatkaa n. 553km. Lauttalipun olin ostanut ennakkoon netistä. Navigaattori neuvoi hienosti perille. Omalla autolla liikkuessa Helsingin satamassa seurataan ensin kyseisen laivayhtiön kylttiä ja sen jälkeen check-in kylttiä. Check-in puomilla ilmoittautuminen, sieltä liput matkaan ja he neuvovat seuraavan suunnan ja laivaan nousua odottelemaan. Perillä satamassa kannattaa olla viimeistään tuntia ennen laivan lähtöä. 
Lauttamatka reilu 2 tuntia sujui ongelmitta ja saavuin Tallinnan satamaan. Seuraava etappi Kuivastun satama 143km. Ajettaessa autolla Viron maalla on alkuun hyvä tarkkailla liikenteen lisäksi, joka puolella olevia liikenne merkkejä. Joissakin tapauksissa niiden sijoittelu on hieman erilaista, kuin Suomessa. Esimerkiksi pääteillä on rajoitus 90km/h, tulee risteys alue ja rajoitus tippuu 70km/h. Risteysalueen jälkeen pelkästään vasemmalla puolella tietä näkyy merkki, joka ilmoittaa 70km/h rajoitus päättyy. 
Loppu tie vei suoraan Kuivastun satamaan, jossa oli selkeät opastaulut kertoivat mille kaistalle pitää ajaa. Lippua en ollut ennakkoon netistä ostanut, mutta sen sai ostettua helposti luukulta ja eikun kyytiin ja kohti Virtsun satamaa Saarenmaalle. Saarenmaan ja Viron rannikon väliä kulkee sama lautta useamman kerran, joten jos yhdestä kyydistä myöhästyy, niin ei tarvitse kauaakaan uutta kyytiä odottaa. Tosin yö aikaan ei lautat kulje. Lautalla oli viihtyisä ravintola ruoka ja juomatarjoiluineen. Kuitenkin lauttamatkan kesto on n. puoli tuntia, ja kun siitä vähentää mahdollisen jonotus ajan linjastolla, niin ei siinä ylmääräistä aikaa paljo jää. 
Virtsun satamasta onkin jäljellä enää 143km määränpäähän Kuressaare. Navigaattori löysi taas hienosti perille majoituspaikkaan. Hotelli Mardin yhteydessä toimii Hostel, joka on opiskelijamajoitus. Kolme kerrosta, joka kerroksessa yhteiset wc-tilat, ensimmäisessä kerroksessa yhteinen keittiö ja kellarissa suihkutilat. Keittiössä voi tehdä ruokaa ja joka huoneesta löytyy pieni jääkaappi, missä ruokaa voi säilyttää. Päiväpeittoa ei talo tarjoa, joten jos on tarvetta niin kannattaa varautua.


Tienäkymä väliltä Tallinna-Virtsu.


Opastetaulu Virtsun satamaa lähestyttäessä.

Puomille ja lipunosto kopista.


Lautta odottaa Virtsun satamassa.


Ja satama taakse jää.



Perillä määränpäässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti